Turnschool Zeeland

Doelstelling

Wij zijn een efficiënte en doeltreffende organisatie die een centrale plaats inneemt om de turnsport in zeeland verder te ontwikkelen en te promoten.

Doelgroep

Om als leerling te worden toegelaten moet de turnster over voldoende kwaliteiten beschikken. Of een meisje daaraan voldoet wordt beoordeeld door het technisch kader. In de praktijk zal daartoe eerst een test worden afgenomen of meerdere proeftrainingen. Daarna zal de hoofdtrainer zijn bevindingen bespreken met de ouders of verzorgers van de turnster. Afhankelijk van dat resultaat en de leeftijd van de turnster wordt het aantal trainingsuren vastgesteld. Dat kan variëren van 2 tot ruim 17 uren per week.

Toewijding

Uitmuntend

Teamwork

Respect

Veiligheid

DIOS

Turnschool Zeeland werkt nauw samen met gymnastiekvereniging DIOS. Er is afstemming tussen de opleiding en wedstrijdgroepen van DIOS en Turnschool Zeeland. Gezamenlijk wordt er gebruik gemaakt van de goed uitgeruste turnzaal aan de Dreesstraat in Vlissingen. Naadloze overgang naar de verschillende niveaus, kennisuitwisseling, samenwerking trainers en juryleden geven beide organisaties een extra impuls naar verbreding en kwaliteit verbetering.

GV DELTA SPORT ZIERIKZEE

Ook met gymnastiekvereniging Delta Sport Zierikzee is er een samenwerkingsafspraak. Gezamenlijke trainingen, gecombineerde wedstrijdteams en kennisoverdracht zijn hierbij de belangrijkste uitgangspunten. Voor de turnsters van Turnschool Zeeland betekent dit onder andere regelmatig trainen in de top turnaccommodatie in Zierikzee.

Erkend leerbedrijf

Turnschool Zeeland is door SBB gecertificeerd als erkend leerbedrijf en voldoet daarmee aan alle voorwaarden om leerlingen van het MBO een volwaardige leerwerkplek te bieden. Als turnschool voorzien wij studenten van een goede en fijne werkplek om relevante praktijkervaring op te doen tijdens hun studie. Zo bieden wij studenten een kans aan studenten van het CIOS om werkervaring op te doen met de werkzaamheden die horen bij het beroep. De studenten worden op de werkvloer bijgestaan door de praktijkopleider die hen begeleid voor de beste ervaring. 

Bestuur

Het bestuur bestaat uit een aantal mensen, vaak ouders van de turnsters, die de dagelijkse gang van zaken beheren. Maar het bestuur is altijd op zoek naar nieuwe leden aangezien er ook leden uitstromen.
Voorzitter
Secretariaat
Penningmeester
Activiteiten
Trainingszaken/PR
Communicatie
Website
Adviseur
vacant
Trinke Hamels-van Es (tszsecretariaat@gmail.com)
Mosta Ben Sellam (financientsz@gmail.com)
Ciska van Vliet / Chantal Krakeel
Linda Scharpentier
Daniëlle Nagtegaal-Meinhardt
vacant
Bert Schollema

Fysiocare

Turnschool Zeeland heeft afspraken met Fysio Care. Sergio Sodikromo, eigenaar van Fysio Care, is de contactpersoon via de hoofdtrainer. Wekelijks is er een inloop spreekuur en een blessure preventieve training in de turnzaal. Eventuele vervolg behandelingen zijn in de turnzaal of in de praktijk van Fysio Care. Belangrijk hierin is een goede communicatie tussen de ouders, trainer en de (para)-medische begeleiding. Deze begeleiding kan bestaan uit:

  • metingen/keuringen (o-metingen)
  • preventie van blessures
  • blessure behandeling
  • revalidatie/aangepast
  • trainingsprogramma na een blessure
  • trainingsadviezen
  • voedingsadviezen via voedingsdeskundige